KEAHLIAN


BORANG KEAHLIAN

SYARAT PENDAFTARAN AHLI:

1- Seorang penulis (karya pernah diterbitkan)

2- Lahir di Perak / bermastautin di Perak (k/p:08)

3- Berusia 21 tahun dan ke atas.


4- (* Sila buat pembayaran RM55.00 (Yuran ahli seumur hidup & pendaftaran) ke akaun MAYBANK: 558314425055

(Sertakan bukti pembayaran ke: karyawanpk@gmail.com )

5- Emelkan gambar passport ke alamat emel: karyawanpk@gmail.com

(Borang permohonan hanya akan diproses setelah disertakan bukti pembayaran dan gambar passport ke alamat emel: karyawanpk@gmail.com

6- Saya berjanji akan mematuhi perlembagaan persatuan dan bersedia mengikuti perkembangan Persatuan Karyawan Perak (Karyawan Pk) dari semasa ke semasa.


BORANG KEAHLIAN

ADAKAH ANDA BERSETUJU: SETUJU
TIDAK BERSETUJU
NAMA PENUH (* SEPERTI DI DALAM KAD PENGENALAN):
GELARAN:
NAMA PENA (*JIKA ADA):
ALAMAT SURAT-MENYURAT:
POSKOD:
ALAMAT EMEL:
NOMBOR KAD PENGENALAN:
TARIKH LAHIR:
TEMPAT LAHIR:
JANTINA: LELAKI
PEREMPUAN
STATUS PERKAHWINAN: BERKAHWIN
BERCERAI
BUJANG
ALAMAT BLOG/LAMAN WEB (JIKA ADA):
AKADEMIK:
BIDANG PENULISAN:
KARYA YANG PERNAH DITERBITKAN:

Put a website form like this on your site.

Friday, July 15, 2011

MBI jawab cadangan Karyawan Pk

Tukar nama jalan perlukan kajian

MANJOI – Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) menyatakan pihaknya menerima permohonan daripada Persatuan Karyawan Perak agar nama Jalan Caldwell ditukar kepada Jalan Pawang Ana.

Setiausahanya, Datuk Abdul Rahim Md Ariff berkata, banyak perkara yang perlu dipertimbangkan untuk menukarkan nama jalan berkenaan dan memerlukan kajian yang lebih mendalam.

“Memang ada permohonan daripada pihak berkaitan agar menukar jalan berkenaan kepada Pawang Ana namun kita perlu pertimbangkan banyak perkara kerana ia akan memberi impak kepada kawasan itu sendiri.

“Bila dah tukar ia akan beri kesan kepada penduduk di kawasan berkenaan, perlu tukar poskod dan sebagainya malahan kawasan berkenaan amat terkenal dengan kawasan yang membangun serta penuh dengan nilai komersial,” katanya kepada pemberita ketika lawatan turun padang ke Kampung Sungai Tapah di sini semalam.

Katanya, MBI sehingga kini masih dalam peringkat mengkaji secara menyeluruh cadangan daripada Karyawan Perak dan pihaknya belum lagi membuat sebarang keputusan.

“Memang kami terima permohonan rasmi daripada mereka dan sehingga kini belum ada lagi tindakan yang diambil dan kita sedang kaji dengan lebih mendalam perkara ini.

“Isu ini tidak sama dengan Jalan Ismail Shah Bodin yang baru diluluskan kerana ia tidak melibatkan poskod dan sebarang kediaman penduduk jadi mudah kita luluskan. Jadi, Jalan Caldwell ini berlainan sedikit malah perlu kajian mendalam,” katanya. Sinar Harian Edisi Perak 15 Julai 2011

sumber: http://www.sinarharian.com.my/sh/perak/content/story9329170.asp1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karya terkini

Pemikiran Politik dalam Novel Ahmad Boestamam

Title : Pemikiran Politik dalam Novel Ahmad Boestamam

Author : Zabidin Haji Ismail
ISBN : 978-983-100-439-5
Year Publish : 2010
Page Number : 160
Category : General


Price: RM 35.00

add to cart

Content

Ahmad Boestamam menguasai tiga bidang yang berbeza – politik, kewartawanan dan sasterawan – dan tersohor kerana ketiga-tiganya. Melalui pengalaman dan penglibatannya dalam bidang politik, Ahmad Boestamam menterjemahkan pemikiran politik ke dalam novel tulisannya. Penampilan pemikiran politik itu disimpulkan mengandungi tiga aspek iaitu nasionalisme, antikolonialisme dan sosialisme. Ketiga-tiga aspek pemikiran itu pula mempunyai perkaitan antara satu sama lain yang disampaikan dalam bentuk mesej yang digarap dalam novel.
Buku ini berasaskan kajian tekstual dan kontekstual dengan tumpuan pada sepuluh buah novel Ahmad Boestamam. Teks novel tersebut dianalisis dan dikupas bagi mencungkil pemikiran politik beliau yang dianggap seorang novelis-nasionalis berpengaruh. Sebelum ini kebanyakan sarjana hanya cenderung melihat peranannya dalam sejarah politik sehingga meminggirkan sumbangannya dalam mengisi rentetan sejarah kesusasteraan Melayu moden tanah air. Buku ini diharapkan dapat menambah khazanah kajian berkaitan Ahmad Boestamam selain boleh dijadikan bahan rujukan penyelidik sastera dan sains politik.