KEAHLIAN


BORANG KEAHLIAN

SYARAT PENDAFTARAN AHLI:

1- Seorang penulis (karya pernah diterbitkan)

2- Lahir di Perak / bermastautin di Perak (k/p:08)

3- Berusia 21 tahun dan ke atas.


4- (* Sila buat pembayaran RM55.00 (Yuran ahli seumur hidup & pendaftaran) ke akaun MAYBANK: 558314425055

(Sertakan bukti pembayaran ke: karyawanpk@gmail.com )

5- Emelkan gambar passport ke alamat emel: karyawanpk@gmail.com

(Borang permohonan hanya akan diproses setelah disertakan bukti pembayaran dan gambar passport ke alamat emel: karyawanpk@gmail.com

6- Saya berjanji akan mematuhi perlembagaan persatuan dan bersedia mengikuti perkembangan Persatuan Karyawan Perak (Karyawan Pk) dari semasa ke semasa.


BORANG KEAHLIAN

ADAKAH ANDA BERSETUJU: SETUJU
TIDAK BERSETUJU
NAMA PENUH (* SEPERTI DI DALAM KAD PENGENALAN):
GELARAN:
NAMA PENA (*JIKA ADA):
ALAMAT SURAT-MENYURAT:
POSKOD:
ALAMAT EMEL:
NOMBOR KAD PENGENALAN:
TARIKH LAHIR:
TEMPAT LAHIR:
JANTINA: LELAKI
PEREMPUAN
STATUS PERKAHWINAN: BERKAHWIN
BERCERAI
BUJANG
ALAMAT BLOG/LAMAN WEB (JIKA ADA):
AKADEMIK:
BIDANG PENULISAN:
KARYA YANG PERNAH DITERBITKAN:

Put a website form like this on your site.

Thursday, April 8, 2010

Jelajah Karyawan Pk ke Palembang-Bukittinggi dan Padang


Tawaran dibuka kepada sesiapa termasuk ahli Persatuan Karyawan Perak [Karyawan Pk] untuk menyertai program Jelajah Karyawan Pk ke Palembang - Bukittinggi-Padang Sumatera pada 20 - 25 November 2010. Lawatan akan dipenuhi dengan kunjungan hormat, pertemuan penulis dua negara, baca puisi, mengunjungi lokasi sejarah / pelancongan, pusat beli belah, pusat pengajian tinggi, Kampung HAMKA di Padang Maninjau, Malim Kundang, Jambatan Siti Nurbaya, Pagar Ruyung, Batu Sangkar, Ngarai Sihanuk, Lubang Jepun dan sebagainya selama 5 Hari 4 Malam.

20.11.2010 - KLIA ke Palembang

22.11.2010 - Palembang ke Bukittinggi menaiki bas
24.11.2010 - Padang
25.11.2010 - Balik ke KLIA

Peserta lawatan diberi peluang menghasilkan karya dalam pelbagai genre yang disukai; sajak, cerpen, memoir (kenangan), rencana bergambar atau lukisan / lakaran mengenai pengalaman jelajah untuk dibukukan sebagai bahan dokumentasi.

Penyertaan terhad 40 orang sahaja. Keutamaan diberikan kepada yang mendaftar awal / mencukupkan bayaran lawatan sebulan sebelum bertolak. Bayaran dikenakan RM2000.00 bagi ahli Karyawan Pk dan RM2100.00 istimewa untuk bukan ahli. Bayaran ini termasuk tiket penerbangan (pergi dan balik), pengangkutan di Sumatera, makan-minum dan penginapan. Bayaran ansuran boleh dirundingi dengan Koordinator Lawatan.

Lawatan penulis yang julung kali diadakan bertujuan untuk menimba idea, pengalaman serta menghubungkan silaturrahim di kalangan penulis Malaysia-Indonesia. Jika berkesempatan kami akan menerbitkan antologi puisi dua buah negara serumpun karya penyair Malaysia-Indonesia sebagai kenangan sempena jelajah tersebut.

Kepada anda yang ingin mendapatkan borang dan keterangan lanjut silalah berhubung dengan Koordinator Lawatan merangkap AJK Karyawan Pk; Hjh Sabariah Bahari tel: 016-5634028; e-mel: sabariahbahari@yahoo.comatau Pn Shakirah Rashid 0129772250 e-mel: shakie_shasha@yahoo.com Jika anda inginkan borang penyertaan dan pembayaran melalui on-line sila layari http://karyawan2u.blogspot.com

1 comment:

 1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

  Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
  Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

  KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
  Tour operator & Travel Agency

  Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

  Contact person : Amsyahril
  Mobile : +6285263007445
  E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karya terkini

Pemikiran Politik dalam Novel Ahmad Boestamam

Title : Pemikiran Politik dalam Novel Ahmad Boestamam

Author : Zabidin Haji Ismail
ISBN : 978-983-100-439-5
Year Publish : 2010
Page Number : 160
Category : General


Price: RM 35.00

add to cart

Content

Ahmad Boestamam menguasai tiga bidang yang berbeza – politik, kewartawanan dan sasterawan – dan tersohor kerana ketiga-tiganya. Melalui pengalaman dan penglibatannya dalam bidang politik, Ahmad Boestamam menterjemahkan pemikiran politik ke dalam novel tulisannya. Penampilan pemikiran politik itu disimpulkan mengandungi tiga aspek iaitu nasionalisme, antikolonialisme dan sosialisme. Ketiga-tiga aspek pemikiran itu pula mempunyai perkaitan antara satu sama lain yang disampaikan dalam bentuk mesej yang digarap dalam novel.
Buku ini berasaskan kajian tekstual dan kontekstual dengan tumpuan pada sepuluh buah novel Ahmad Boestamam. Teks novel tersebut dianalisis dan dikupas bagi mencungkil pemikiran politik beliau yang dianggap seorang novelis-nasionalis berpengaruh. Sebelum ini kebanyakan sarjana hanya cenderung melihat peranannya dalam sejarah politik sehingga meminggirkan sumbangannya dalam mengisi rentetan sejarah kesusasteraan Melayu moden tanah air. Buku ini diharapkan dapat menambah khazanah kajian berkaitan Ahmad Boestamam selain boleh dijadikan bahan rujukan penyelidik sastera dan sains politik.