KEAHLIAN


BORANG KEAHLIAN

SYARAT PENDAFTARAN AHLI:

1- Seorang penulis (karya pernah diterbitkan)

2- Lahir di Perak / bermastautin di Perak (k/p:08)

3- Berusia 21 tahun dan ke atas.


4- (* Sila buat pembayaran RM55.00 (Yuran ahli seumur hidup & pendaftaran) ke akaun MAYBANK: 558314425055

(Sertakan bukti pembayaran ke: karyawanpk@gmail.com )

5- Emelkan gambar passport ke alamat emel: karyawanpk@gmail.com

(Borang permohonan hanya akan diproses setelah disertakan bukti pembayaran dan gambar passport ke alamat emel: karyawanpk@gmail.com

6- Saya berjanji akan mematuhi perlembagaan persatuan dan bersedia mengikuti perkembangan Persatuan Karyawan Perak (Karyawan Pk) dari semasa ke semasa.


BORANG KEAHLIAN

ADAKAH ANDA BERSETUJU: SETUJU
TIDAK BERSETUJU
NAMA PENUH (* SEPERTI DI DALAM KAD PENGENALAN):
GELARAN:
NAMA PENA (*JIKA ADA):
ALAMAT SURAT-MENYURAT:
POSKOD:
ALAMAT EMEL:
NOMBOR KAD PENGENALAN:
TARIKH LAHIR:
TEMPAT LAHIR:
JANTINA: LELAKI
PEREMPUAN
STATUS PERKAHWINAN: BERKAHWIN
BERCERAI
BUJANG
ALAMAT BLOG/LAMAN WEB (JIKA ADA):
AKADEMIK:
BIDANG PENULISAN:
KARYA YANG PERNAH DITERBITKAN:

Put a website form like this on your site.

Wednesday, February 8, 2012

FIESTA BUDAYA SENI BUDAYA PERAK 2012


BUAT JULUNG KALINYAFIESTA SENI BUDAYA PERAK (FSBP) 2012AKAN DIADAKAN DI NEGERI PERAK. MATLAMAT TETAP JITU IAITU MENYEMARAKKAN SENI BUDAYADALAM KALANGAN MASYARAKAT TERUTAMA RAKYAT DI NEGERI PERAK. PENDEKATAN JKKN PERAK DAN KERAJAAN NEGERI PERAK MELALUI MAJLIS KEBUDAYAN NEGERI BERTUJUAN MEMPERKENALKAN PRODUK SENI BUDAYA MELALUI ELEMENSENI MUZIK, TEATER, TARI, VISUAL, KRAF TANGAN DAN PELBAGAI ELEMEN SENI LAIN LAGI. PELUANG BAGI MENYERTAI DAN MENYAKSIKAN SENDIRI AKTIVITI YANG AKAN BERLANGSUNG SEPANJANG TIGA HARI ITU HARUS DIREBUT DAN BERIKUT BUTIRAN KETETAPAN WAKTUNYA:

TARIKH : 17-19 FEBRUARI (JUMAAT -AHAD)

JAM : 10.00 PAGI- 10.00 MALAM

TEMPAT : DATARAN MAJLIS BANDARAYA IPOH

AKTIVITI SENI TRADISIONAL YANG DIPERSEMBAHKAN AKAN LEBIH MENEPATI CITARASA SEMUA PERINGKAT UMUR DENGAN PENGISIAN AKTIVITI YANG DIADAKAN ANTARANYA MALAM ORANG MUDA GEMILANG BUDAYA

(MAJLIS PERASMIAN)

PADA 17 FEBRUARI 2012 (JUMAAT), 8.00 MALAM

YANG AKAN MENAMPILKAN PENAMPILAN ISTIMEWA ARTIS JEMPUTAN IAITU FARAWAHIDA DAN KRISTAL. TURUT DAPAT SAKSIKAN MALAM TERSEBUT IAITU ANDROMEDA (SENI MUZIK MODEN), NADI (SENI TARI PERTAHANAN DIRI), GES (GERAK EMOSI SUARA) DAN SENI VISUAL (ACTION PAINTING).

MENURUT PENGARAH JABATAN KEBUDAYAAN DAN KESENIAN NEGARA PERAK, ENCIK ABDUL MUTALIB BIN ABDUL RAHMAN, FIESTA SENI BUDAYA PERAK INI JUGA CUBA MENGESANSERTA MENCUNGKIL BAKAT-BAKAT TERPENDAM YANG ADA DIKALANGAN MASYARAKAT MELALUI SENI BUDAYA ANTARANYA:

PERTANDINGAN TULISAN KHAT/JAWI,

SAYEMBARA PUISI, DEKLAMSI SAJAK,

SEPAK RAGA RATUS,

PAMERAN AGENSI,

PERSEMBAHAN POKET,

DEMONSTRASI,

SANTAI TEATER,

KUIZ SENI BUDAYA,

SENAM SENI 1 MALAYSIA.


PIHAK PENGANJUR DENGAN SUKACITANYA MENJEMPUT SEMUA LAPISAN MASYARAKAT KE PROGRAM TERSEBUT UNTUK SAMA-SAMA MENGHAYATI DAN MENGHARGAI SENI BUDAYA MELALUI PROGRAM YANG AKAN DIADAKAN.

KETERANGAN LANJUT BERKENAAN PROGRAM INI BOLEH MENGHUBUNGI PIHAK JABATAN KEBUDAYAAN DAN KESENIAN NEGARA PERAK DI TALIAN 05-2537001, PUAN FAIRUS BINTI ALIAS. prteam_kekkwaprk@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karya terkini

Pemikiran Politik dalam Novel Ahmad Boestamam

Title : Pemikiran Politik dalam Novel Ahmad Boestamam

Author : Zabidin Haji Ismail
ISBN : 978-983-100-439-5
Year Publish : 2010
Page Number : 160
Category : General


Price: RM 35.00

add to cart

Content

Ahmad Boestamam menguasai tiga bidang yang berbeza – politik, kewartawanan dan sasterawan – dan tersohor kerana ketiga-tiganya. Melalui pengalaman dan penglibatannya dalam bidang politik, Ahmad Boestamam menterjemahkan pemikiran politik ke dalam novel tulisannya. Penampilan pemikiran politik itu disimpulkan mengandungi tiga aspek iaitu nasionalisme, antikolonialisme dan sosialisme. Ketiga-tiga aspek pemikiran itu pula mempunyai perkaitan antara satu sama lain yang disampaikan dalam bentuk mesej yang digarap dalam novel.
Buku ini berasaskan kajian tekstual dan kontekstual dengan tumpuan pada sepuluh buah novel Ahmad Boestamam. Teks novel tersebut dianalisis dan dikupas bagi mencungkil pemikiran politik beliau yang dianggap seorang novelis-nasionalis berpengaruh. Sebelum ini kebanyakan sarjana hanya cenderung melihat peranannya dalam sejarah politik sehingga meminggirkan sumbangannya dalam mengisi rentetan sejarah kesusasteraan Melayu moden tanah air. Buku ini diharapkan dapat menambah khazanah kajian berkaitan Ahmad Boestamam selain boleh dijadikan bahan rujukan penyelidik sastera dan sains politik.